fredag 6 augusti 2010

God limpa..

Vad gott det är med nybakat bröd..Det finns nog inget som är lika gott. Smaskigt värre..:)
  Jag hittade ursprungsreceptet här men ändrade det med sånt jag hade hemma och kände för..

Limpa 2 st.

6 dl vatten

50 g jäst
8 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl special
2 dl havregryn
1 tsk salt
1/2 dl sirap
1 dl olja
1/2 dl linfrön
*1 halvt ägg och solrosfrön (eller valfria frön)

Värm vattnet fingervarmt 37 grader. Smula ned jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills jästen löst upp sig.


Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en smidig deg. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den lätt. Dela i två delar och forma till släta avlånga limpor. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Skär ett par snitt i bröden och pensla med ägget och strö på fröna. Sätt in i 250 graders ugnsvärme men sänk direkt till 200 grader. Grädda i ca 30 minuter.
 
Hoppas det smakar..:)
Love Cat..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar