söndag 16 januari 2011

Middag med ena svärföräldern..

och hans fru..Det var dags att byta julklappar så vi bjöd över de på middag och då bestämde vi oss för att använda en annan av mina julklappar vilket var kokboken från tv programmet "halv åtta hos mig". Efter mycket mycket dregglandes över bilder och recept så slutade det med att vi valde "Grillad reninnerfilé med chèvregratinerade rotfrukter och chili- och chokladkryddad rödvinssås".
Måste säga att trots att vi fick byta ut vissa ingridienser då det inte fanns i butiken så vart det verkligen tokgott och lyckat så då måste jag ju dela med mig av den.:) Jag glömde dock helt bort att ta bild eftersom jag inte är en rutinerad bloggare..;)



Halv åtta hos mig receptet

4 bitar reninnerfilé (a 150g)vi fick ta oxfile tyvärr fast gott ändå.
ROTFRUKTER

8 mandelpotatisar i mindre bitar
2 Palsternackor i mindre bitar
1/2 kålrot i mindre bitar
2 morötter i mindre bitar
3 vitlökssklyftor (oskalade)
2 msk hackad timjan
25 g smör, smält
100 g chevreost

RÖDVINSÅS
1 dl tärnad rotselleri
1 morot, tärnad
1 rödlök, hackad
1/2 röd chilifrukt (vi andvände grön) utkärnad och finhackad
2 vitlöksklyftor finhackade
1 tomat, tärnad
smör
1 msk strösocker
1 dl balsamvinärger
3 dl rödvin
4 dl vatten
3 msk kalvfond
1-2 msk maizenaredning
40 g mörk choklad finriven

ÖRTSALLAD
1 kruka basilika
1 kruka slätbladig persilja (vi använde vanlig)
1 påse babyspenat (à 80 g)
1 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 msk flytande honung
salt och nymald peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda potatis, palsternacka, kålrot och morötter med hela vitlöksklyftor, timjan, smör, salt och peppar på en ugnsplåt. Rosta i mitten av ugnen ca 35 minuter. Ta ut ur ugnen och forma till fyra högar på plåten. Strö över chèvre och gratinerad i ugnen ca 10 minuter.
   Bryn rotselleri, morot, lök, chili, vitlök och tomat i smör. Strö över socker och fräs ytterligare 1 minut tills socker karamelliserats.Tillsätt vinäger och låt koka ihop tills vätskan blir som en sirap. Tillsätt vin, vatten och kalvfond, låt reducra till hälften. Vispa i maizenaredning och låt koka ihop till en sås. Drar av från värmen och rör i choklad.Smaka av med salt och peppar. Sila genom finmaskig sil.
Salta och peppra köttet och grilla i het grillpanna 4-5 minuter på varje sida. Skär upp i filén i skivor före servering.
  Blanda basilikablad, persiljeblad och spenat. Vänd runt i en skål med olja, vinäger, honung, salt och peppar.


Love Cat..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar